fbpx

Vaamin eli poroäidin kyynel-kaulakoru

Vaamin eli poroäidin kyynel-kaulakoru
4 5

35,00 

Vaamin eli poroäidin kyynel

Vaami tietää jo pälvelle synnyttäessään vasansa, että se on vain lainaa luontoäidiltä. Lämmin läikähdys käy sen sydänalassa nähdessään pienen jälkeläisensä nousevan honteloille jaloilleen ja sen hamutessa äitinsä nisää. Kyynel putoaa kevätauringon sulattaman lumen mukana Lapinmaan varvikkoon ja se jatkaa matkaansa sulamisvesien mukana pohjavesiin. Siellä se virtaa Lapinmaan syvissä suonissa.

Korujeni korvakorukoukut ketjut ja lukot on valmistettu 304 teräksestä. Koukut ovat tutkittu suomalaisessa laboratoriossa. Tutkimuksella halusin varmistaa korutuotteideni turvallisen käytön ja sain tuloksen, joka kertoo, että nikkeliliukenevuustestissä tulos on REACH rajojen mukainen. Lävistävien korujen kuten korvakorukoukkujen migraatioraja on tiukempi kuin muiden korunosien. Nykyisten materiaalien väritys on tummemman harmaa kuin hopeoitujen.

Käytän korujeni ketjuissa, koukuissa sekä lukoissa 304 terästä juuri käyttösoveltuvuuden ja korun kestävyyden vuoksi. Mm. riipuksissa osa osista on hopeoituja, joista ajan oloon riippuen kehon ph-tasapainosta ja mekaanisesta rasituksesta hopeointi kuluu ja korumetalliseoksen väri tulee esille. Ne ovat kuitenkin osia, jotka eivät ole pitkäaikaisessa ihokosketuksessa.

 

80 cm pitkä ketju 304 teräksestä. Jos haluat lyhyemmän ketjun, ole yhteydessä [email protected].

Riipus on hopeoitua korumetalliseosta ja lenkki poronsarvea.

 

Varastossa