fbpx

Innostuin käsitöistä vasta aikuisiällä oikein toden teolla. Lapsena rakastin piirtämistä ja satunnaisesti kirjoittelin tarinoita. Jo pienestä tytöstä lähtien näin kuusen juurella menninkäisten sateensuojan ja retkipaikan ja kuulin tuulen laulun. Jokaisessa kannossa ja kummussa asui joku. Metsässä on aina ollut minulle taikaa jokaisena vuodenaikana. Luonnon kauniit monet muodot ihastuttivat jo pientä metsää rakastavaa tyttöä.

Silloin viisivuotiaalle – nyt jo isolle tytölle ostin kirjakerhostani lahjaksi koruntekosetin huomatakseni sen saavuttua, ettei se sovelluksan pienen tytön tekemisiksi. Vähän isommalle tytölle se sopi, kun sen kaapistani kerran löysin. Siitä setistä tein ensimmäiset koruni ja kävin korukurssilla, jossa huomasin, että helmeily ei olekaan kokonaan minun juttuni. Näkemykseni vei oman näköisen tekemisen pariin. Testailin erilaisia juttuja. Onnistuin ja erehdyin.

Korujen suunnittelu vei mukanaan. Löysin monesti itseni miettimästä, mitä testaan seuraavaksi. Olen kiitollinen siitä lahjasta, että kun istahdan työpöydän äärelle, aina on tekemistä. Toki ideointi tapahtuu monesti aivan muualla ja ennen kaikkea alitajunnassa. Koenkin monesti niin, että teen käsilläni tarinoita samalla tavalla kuin kirjoitan. Luotan, että se mitä on tarkoitus tulla, tulee käsistäni tai kynästäni.

Upea kokemus siitä miten ideat syntyvät oli viime tammikuussa matka ystävieni kanssa Kautokeinoon. Lähdin seuraksi reissuun hankkimaan lapinnauhoja sieltä. Pieni ihana kauppa on pullollaan mitä kauniimpia nauhoja. Olo oli kuin karkkikaupassa. Ostin pienen pätkän tätä ja tuota. Pohdin ja ostin vielä vähän tuota. Koko paluumatkan päässäni pyöri, että mitä näistä saa tehdyksi ja miten. Kotiin päästyäni halasin lapset ja söin nopeasti, ja viimein istuin kuin maaninen työpöydän ääreen. Kokeilin ja epäonnistuin kiinnittämisessä ja viimein löysin oman tapani. Se oli ihanaa. Sain ensimmäisen kokeiluni valmiiksi ja jaoin sen nähtäväksi fb:ssa ystävilleni. Suosio yllätti minut ja sai minut kokeilemaan uusia ideoita. Tuosta retkestä syntyi myös idea koruun Tuntureiden tervehdys satavuotiaalle Suomelle, joka sai mahtavasti ääniä valtioneuvoston järjestämässä Suomi100-äänestyksessä. Kiitos kaikille ❤️